Filosofische Praktijk Moors
 
Consulten en begeleiding 

U kunt bij Marleen Moors terecht voor filosofische consulten over levensvragen, existentiële dilemma’s en filosofische verdieping. Dit kan gaan over ethische keuzemomenten, angst voor de dood, een verlieservaring, vastzitten in uw leven, morele vraagstukken, existentiële eenzaamheid en gewoon behoefte aan filosofische diepgang. Als u hier zelf niet uit komt, kan het helpen om met een filosoof te praten en dieper te kijken naar uw levensovertuigingen en verwachtingen van het leven. Een filosofische benadering kan u helpen om tot groter inzicht te komen over uw mogelijkheden en drijfveren.

Is dit voor u herkenbaar? Dan bent u van harte welkom. Marleen combineert haar analytische vaardigheden met empathie en inzicht en gaat daardoor de dialoog volledig met u aan.

Voor wie?

Voor mensen met zingevings- en/of filosofische vragen: u hoeft geen achtergrond te hebben in de academische filosofie, noch hoog opgeleid te zijn om in gesprek te gaan. De gesprekken zijn er op gericht om u te helpen met existentiële vraagstukken en levensvragen. Voor veel problemen kunt u bij een psycholoog of een goede therapeut terecht, maar zingevingsvragen van metafysische aard -zoals vragen over de zin en richting van uw eigen bestaan- krijgen daar niet altijd voldoende aandacht. Als filosofe en filosofisch consulent help ik cliënten graag deze vragen vorm te geven en vastgelopen denkpatronen te doorbreken om in verwondering hun leven te verrijken.

Voor mensen met kanker: Marleen staat tevens geregistreerd in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie. Mensen met kanker die worstelen met hun ziekte, in welke levens- of ziektefase dan ook, zijn welkom voor verdiepingsgesprekken.  U vindt Marleen ook in de Verwijsgids Kanker van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). 

Wat?

De richting van het gesprek hangt af van uw vraagstelling. Met mijn cliënten werk ik samen om rationeel te onderzoeken en de diepste aspecten van hun bestaan te beoordelen door zich te richten op de concepten, principes en overtuigingen die de manier waarop ze begrijpen zichzelf en hun wereld te aarden. Deze weg is uitdagend, spannend en niet altijd gemakkelijk, maar is misschien juist daarom zeer waardevol.

Kennismakingsgesprek en tarieven

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we uw vraag en hoe we te werk zullen gaan. Het kennismakingsgesprek kost net als een regulier consult € 90 inclusief BTW (21%) en duurt ongeveer 90 minuten.

Een regulier consult duurt ongeveer 60 minuten en bedraagt € 90 per uur voor particulieren, inclusief BTW (21%). Hoeveel bijeenkomsten nodig zijn hangt af van uw vraag en behoefte.Voor bedrijven geldt hetzelfde tarief, maar dan exclusief BTW (21%).

Omdat de kosten voor een gesprek niet door de zorgverzekeraar vergoed worden, moeten cliënten consulten zelf betalen. Indien de kosten een probleem voor u vormen, aarzel dan niet om contact op te nemen. In overleg is er veel mogelijk. We zijn graag toegankelijk voor iedereen.

Bedrijven en instellingen die een serie gesprekken willen aanvragen voor één van hun medewerkers kunnen contact opnemen voor een offerte. Voor hen gelden specifieke voorwaarden.

Contact en locatie

De gesprekken worden gehouden aan Veerweg 19, 5872 AE Broekhuizen (Lb). Broekhuizen is een idyllisch dorpje in Noord-Limburg en ligt in een mooie landelijke omgeving aan de Maas. Het ligt op 15 minuten afstand van de A73 (Horst)  tussen Venray en Venlo in (beide 20 km van Broekhuizen). Reizigers kunnen Broekhuizen bereiken per auto of met het openbaar vervoer vanuit Venlo, Horst of Nijmegen. (Bus 80, 88 vanuit CS Horst, Venray of Venlo.) 

Gesprekken zijn enkel mogelijk op afspraak. Voor contact kunt u emailen naar info@marleenmoors.com of bellen naar 06-336 766 20. De gesprekken worden gehouden op de 1e verdieping. Indien u niet goed ter been bent, gelieve dit even aan te geven.

   

Skype-sessies, email-sessies en telefoon-sessies zijn ook mogelijk. Neemt u contact op met mij voor meer informatie.

Visie

Ik werk vanuit een existentieel-humanistische benadering. De existentieel-humanistische benadering van het mens-zijn richt zich niet op psychopathologie en het structureel oplossen van psychische problemen, maar op het herontdekken van de eigen mogelijkheden terwijl men de eigen grenzen erkent. Ik ben dus geen psycholoog noch een psychotherapeut. Het doel van de consulten is niet de client te diagnosticeren of te “fixen”. Het doel van een filosofisch gesprek is om existentiële thema’s die in het leven van de cliënt een grote rol spelen naar de oppervlakte te brengen en beoogt een creatiever en authentieker leven voor de client, toegespitst op zijn of haar mogelijkheden.